Όνειρο θερινής…

Κάθε φορά επανέρχεται με τέτοια δριμύτητα που σε πνίγει. Η επιθυμία διαδέχεται την οργή, εξωραΐζοντας τις αναμνήσεις που στέκονται φρουροί στην είσοδο. Οι πόρτες όμως που απρόσεκτα άνοιξες σ’ οδήγησαν σε λάθος τόπο, σε λάθος χρόνο, σε μέρη που ελάχιστοι είχαν διαβεί πριν από εσένα. Τα μονοπάτια δεν ήταν οικεία, άγρια θηρία σε προσέγγισαν και πριν το καταλάβεις χάθηκες για τα καλά στη ζούγκλα. Αν επέστρεψες, το οφείλεις στην τύχη και σε κάποια χέρια που απλώθηκαν τυφλά αλλά σταθερά μέσα από τις φυλλωσιές. Τα κράτησες και σε άφησαν. Σε κράτησαν και τα άφησες.

Ανάποδα τα βήματά σου σε οδήγησαν στο παρόν, να αναλογίζεσαι ό,τι πέρασε μα δεν παρήλθε. Σ’ εκείνο που σε πέταξε στη δίνη, μα δεν σε έκανε πιο σοφό. Στο ξυράφι που έχει ακόμα επάνω του το αίμα μιας πληγής που δεν μπορείς να δεις, την ξέχασες κιόλας, αλλά ακόμα φέρνεις εντός την ανάμνηση του πόνου της. Ζητάς την επούλωση αλλά δεν έχεις το θάρρος της διαγραφής, να πάρεις εσύ με τη σειρά σου το ξυράφι και να κόψεις τον γόρδιο δεσμό. Να σταματήσεις να είσαι αδύναμος, να νιώθεις ατιμασμένος. Να μαζέψεις τα κουρέλια και να τα πετάξεις μαζί με τον φόβο. Να βγεις στο μπαλκόνι, στο φεγγαρόφως, και να ουρλιάξεις την ελευθερία σου – λύκος ανάμεσα σε λύκους.

Και να σ’ ακούσουν αυτή τη φορά. Να ηχήσεις ως τα πέρατα. Να τους ενοχλήσεις, να γίνεις σκληρός, να γίνεις αδιάλλακτος, να γίνεις εσύ. Να μην τρέμεις την ηχώ, να μη σκιαχτείς εκείνους που θα βγουν στα παράθυρα να σου θυμίσουν ότι η ώρα είναι περασμένη, ότι η ζωή είναι περασμένη, ότι τώρα είναι πάντα αργά. Να μη φοβηθείς να ουρλιάξεις την οργή σου. Να τους κάνεις να ξενυχτίσουν, να βραχνιάσουν, να ακολουθήσουν την κραυγή σου στο σκοτάδι.

Και μετά να αποσυρθείς, να σκεπαστείς με τον ίσκιο, να νανουριστείς με μια φωνή που αφού εξάντλησε την οργή ψιθυρίζει κατευναστικά λόγια, λόγια αγάπης και τρυφερότητας. Και να ονειρευτείς τη ζωή σου. Αυτή τη φορά σωστά, αυτή τη φορά…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s